כשרופא השיניים לוקח מידות של השיניים יש בד"כ תחושה לא נעימה מיד עם הכנסת כף מדידה לתוך הפה. מכירים את התחושה של החומר המשחתי שבתוך הכף? זוכרים את הרגשת המחנק? זוכרים את רפלקס ההקאה המתגבר עם הכנסת הכף לתוך הפה?
בעבר, הביקור אצל רופא שיניים מומחה ליישור שיניים יצר זיכרון לא נעים ולא מזמין, זיכרון שיכול להשפיע על מידת המחויבות לתהליך.
בזכות ההתקדמות הטכנולוגית ברפואת שיניים ניתן היום להחליף את לקיחת המידות הלא נעימה ע"י שימוש בסורק דיגיטלי של השיניים.
מדובר לא רק בפעולה ביכולת דיוק רבה יותר אלא גם בפעולה שיכולה לשדרג את רמת האבחון ותכנון תהליך יישור השיניים. ניתן להשתמש בטכנולוגיה זו לתכנון מכשור מותאם אישית לכל מטופל. מכשור זה גם יותר טיפול מדויק וגם מקצר את משך הטיפול.
מה מיוחד בסורק הדיגיטלי שבמרפאתנו?
מדובר בחזית הטכנולוגיה ביישור שיניים, באורתודונטיה של העתיד. במרפאתנו, מקפידים להישאר בחזית הטכנולוגית בתחום לכן בחרנו לרכוש לפני מספר שנים סורק מתקדם הנקרא "ליטוס" ולאחרונה רכשנו סורק מתקדם מדויק ומהיר יותר הנקרא i-Tero של חברת Align Technology האמריקאית.
מדובר בסורק שיניים הנראה כמו כלי כתיבה עבה, שאותו מכניסים לתוך חלל הפה וסורקים את משטחי השיניים והחניכיים וזאת ללא מגע ישיר עם השיניים ומבלי לייצר כל תחושה לא נוחה.
יחידת הסריקה מחוברת למחשב שהוא גם צג מגע דיגיטלי. צג המגע מאפשר לנו לראות בכל שלב של הסריקה את האזורים שנסרקו. התוצאה המתקבלת היא דגם תלת ממדי מדויק של כל השיניים בלסתות ובהתאמה זו מול זו. דגם זה אינו יכול להישבר כי הוא אינו מגבס, הוא גם לא יכול להינזק בדרכו למעבדה כי הוא נשלח דיגיטלית ישירות לחברה דרך האינטרנט ולא מגיע לטכנאי על ידי שליח.
האם הסריקה מסוכנת למטופל?
מדובר בקורא אופטי. הקרניים אינם קרני רנטגן, אין קרינה מייננת. הקריאה בטוחה ואינה מסכנת את המטופל.
התגובות של הילדים והמבוגרים לסריקה הדיגיטלית WOW, המטופלים מאד מתלהבים, ראשית מי לא אוהב לראות את חזית הטכנולוגיה, מה עוד שמרפאתנו הינה בין החלוצות בישראל בשימוש סורק דיגיטלי.
המתרפאים נהנים לראות על המסך הדיגיטלי את השיניים שלהם נסרקות און ליין, זו באמת חוויה.
כמה זמן נמשכת סריקה?
נכון להיום הסריקה נמשכת בין מספר דקות ל 10 דק בהתאם לשיתוף הפעולה של המטופל והיכולת להגיע לכל פינות חלל הפה.
מהן היכולות הנוספות של הסורק הדיגיטלי i-Tero ?
הסורק מסוגל לבצע הדמייה ראשונית ממוחשבת של תוצאות הטיפול, כך שניתן ברוב המקרים להדגים באופן כללי איך השיניים יראו בסוף הטיפול.
כאשר סורקים אדם אחד בזמנים שונים, הסורק מראה את השינויים שחלו מזמן הסריקה הראשון לשני. ניתן לראות אם יש שיניים שזזו, את השינוי במתאר החניכיים, שינויים במבנה החיצוני של השיניים.
ההדמייה שמבוצעת נשמרת בענן לעד ואין סיכוי שתלך לאיבוד או שתשבר. ניתן בכל שלב שרוצים גם להדפיס את הדגם במדפסת תלת ממדית.
המידע זמין ונגיש בכל עת ומכל מקום ולא צריך לחפש ולהוציא אותו מארונות או מארכיון וגם לחשוש שיפול וישבר חס וחלילה או שילך לאיבוד. הרופא יכול לשלוף את הדוגמא של השיניים מכל מחשב במרפאה להגדילו ולהציגו למטופל ולמשפחתו מכל כוון ובכל גודל.
מיד לאחר הסריקה, קובץ הסריקה נשלח דרך האינטרנט ישירות למעבדה המוגדרת על ידי האורתודנט. הקובץ מגיע למחשבי המעבדה, גם אם היא בחו"ל, תוך מספר דקות. בהשוואה לתהליך שינוע ארוך ומסורבל של מטבעים קונבנציולים, מעבד המידע למעבדה יעיל, מהיר ופשוט ללא מעורבות שליחים, רכבים ומטוסים.
מה הקשר בין סריקה דיגיטלית לבין המעבר מצילום אנלוגי בסרט צילום (פילם) לצילום במצלמה דיגיטלית?
האמת, אין קשר, אך המעבר ממידות של השיניים עם משחות מיוחדות לסריקה של השיניים עם סורק דומה למעבר מצילום אנלוגי בסרט צילום לצילום במצלמה דיגיטלית.
ניתן בכל שלב לראות את הסריקה, ואם יש צורך ניתן לחזור עליה, ואף לחזור על קטע ממנה. ניתן למחוק את הסריקה.
כשהיינו מצלמים במצלמה עם פילם לא ידענו אם התמונה שצולמה באמת יצאה טוב, כך גם היה קורה אם המידה שנלקחה לא הייתה מספיק איכותית, הטכנאי היה מבקש שנחזור על פעולת המידה. המשמעות היא לזמן שוב את המטופל ולהעביר אותו שוב את העינוי הקלאסי של לקיחת מידות חוזרות.
היתרון הגדול של הסורק הדיגיטלי הוא בשילובו בהתאמת מכשור אינדיבודואלי המערב טכנולוגיה דיגיטלית כמו האינויזליין והאינסיגניה.
לסיכום: ה i-Tero הוא סורק המאפשר לאורתודונט שילוב של ניסיון ידע ומקצועיות עם שיא הטכנולוגיה. שילוב זה, יוצר את הטיפול האורתודונטי הטוב ביותר, שניתן להציע למטופל המחפש ליישר את שיניו.